Alt for Beffen

En feelgood film om en ung kvinne som arver den tradisjonsrike lille fergen BEFFEN med verdens korteste fergeruter. 

 

Linda Holmedal var helt uforberedt da faren bad henne overta ”sjarmtrollet” sitt. Noen få dager seinere døde han og Linda satt aleine igjen med en utslitt gammel treferge. Hva gjør hun så, når det føles så feil å stå bak rattet hvor hennes far skulle ha stått?

Filmskaper Anne Magnussen har fulgt Linda fra hun for første gang satte på seg kapteinsluen. Ansiktet hennes viser usikkerhet og skrekk, men også litt spenning og håp. Klarer hun alle de nye oppgavene?
Filmen viser de små sjarmerende hendelsene ombord. Hun og de to eldre kapteinene kjører båten 5-6 dager i uken. De snakker med passasjerene, foretar oljeskift og enkle reparasjoner. Men det blir mer og mer klart at siden båten er gammel og skroget er bygget i tre, synger den på siste verset.  Gradvis gjør Linda BEFFEN til sitt livsprosjekt.
Det merkelige navnet BEFFEN (BEF 1) har oppstått på folkemunne. Båten ble bygget som ”elektrisk”, og aksjeselskapet het Bergen Elektriske Færgeselskap. I starten gikk fergeruten på batterier som man ladet opp om natten, men etterhvert overtok bensinmotorene.
Ved hjelp av sine gode hjelpere har Linda klart å få godkjent bygging av en ny BEFFEN båt. Finansieringen har gått i orden og båten, en kopi av den gamle, tar nå form på verftet i Tallinn. Og igjen blir BEFFEN ”elektrisk”.

Endelig kan Linda innrømme overfor seg selv: ”Min far ville vært stolt av meg!”

Dokumentar, støttet av Vestnorsk filmsenter og Fond for Lyd og Bilde.